Tech mistake |Op Tinder kan je naast gewone likes ook Super Likes uitdelen. Maar wat houdt dat juist in en helpt het je aan betere matches? Wij zochten het voor je uit.

Iedereen die wel eens swipet op Tinder is er waarschijnlijk mee vertrouwd: de Super Like. Een like die je uitdeelt aan mensen waar je echt heel graag een match mee wil. Maar helpt die Super Like je ook echt verder? En wat is die nieuwe Super Likeable eigenlijk?

Wat is de Super Like?

Een Super Like deel je uit door iemand omhoog te swipen of door op het blauwe sterretje te klikken. Door dit te doen, ziet de persoon aan de andere kant dat je hem of haar leuk vindt. Dat is dus het grote verschil met een gewone like of een swipe naar rechts, door iemand een Super Like te geven, treedt je dus uit de anonimiteit en kom je uit voor je interesse.

Superhandig toch? Want zo weet de ander dat het sowieso een match is wanneer hij of zij ook naar rechts swipet. Maar er is natuurlijk wel een addertje onder het gras, want je hebt maar één Super Like per dag. Tinder Plus- en Tinder Gold-gebruikers hebben er vijf per dag. (Lees hier de andere voordelen van een Tinder Plus of Tinder Gold-profiel.) Dus moet je goed afwegen wanneer je hem gebruikt. Want wie weet passeert de ware je later nog.

Effect Super Like

Maar heeft het wel een nut om je zo bekend te maken en loop je zo eigenlijk niet het risico om een gênant blauwtje te lopen? Wel, volgens Tinder zelf absoluut niet.

Tinder heeft de Super Like eerst getest en uitvoerig onderzocht in Australië, waarbij ze ontdekten dat de functie een positief effect had op het aantal matches. Volgens Tinder zou de kans dat iemand je liket wanneer je de Super Like gebruikt hebt drie keer groter zijn dan wanneer je gebruikmaakt van de gewone like of swipe naar rechts. En daar blijft het niet bij, want volgens Tinder zouden gesprekken met een match, waarbij een van de twee de Super Like gebruikte 70 procent langer duren. (Hoe je best een gesprek begint, lees je hier.) Dat kan dus wel al tellen.

Wat is Super Likeable?

Sinds kort is er dan weer een nieuwe functie opgedoken. Fervente Tinder-swipers zijn hem misschien al tegengekomen, de Super Likeable. Daarbij krijg je vier mensen te zien, waarbij je aan één van de vier een gratis, extra Super Like mag uitdelen. Deze nieuwe functie werd eerst getest in India en is sinds kort ook beschikbaar in ons land.

De vier mensen die je te zien krijgt in Super Likeable zijn overigens niet zomaar random. Ze zijn gekozen door gebruik van Artificial Intelligence. Deze profielen zouden dus extra in de smaak moeten vallen bij jou, maar kiezen is natuurlijk wel verliezen. Want je kan maar één van de vier liken en het moet ook meteen een Super Like zijn. Of je kan natuurlijk geen van de vier kiezen.

The article was originally published here.